Gjelle me bamje dhe mish


Perberesit;

250- gr mish
1 -kg bamje
5 luge vaj ulliri 
 2 kokrra qepë
2 kokrra domate mesatara te pjekura mire
 kripë, piper i zi, majdanoz. 

Pasi e kemi pastruar mishin e ndajme ne pjese dhe e vendosim ne tenxhere te kaurdiset per pak min ne zjarr mesar, nderkohe qerojme dhe grijme qepen imet dhe pasi eshte skuqur mishi per pak min e shtojme ne tenxhere dhe e perziejme per pak momente qe te zbutet, 
Bajeve u heqim pjeset e bishtit dhe i lajme mire,dhe i kullojme,
 domatet i grijme imet me thike ose ne rrende dhe pasi eshte zbutur qepa shtojme domaten, te lidhet me qepen dhe ne fund heshim bamjet duke i perzier me kujdes qe te mos ju prishet forma, 
Shtojme kripen , erezat dhe ujin e nxehte sa te mbulohen bamjet pak siper tyre dhe i leme te ziejne per rreth 25-30 min ne temp mesatare. 



Ju befte mire! 

Comments