Burani me spinaq me pete byreku

Perberesit per 4 persona, 
  • 1 kg spinaq i freskët
  • 1 filxhan kafeje oriz
  • 4-5 qepë të njoma ( ose 1 qepë e thatë)
  • pak kripë
  • pak piper
  • pak kopërr ose pak neneshik ( sipas dëshirës)
  • 4  vezë
  • 4-5 lugë vaj ullir 
  • 1 gote uje 
Se pari lajme mire spinaqin, qepet e njoma, lajme dhe orizin dhe e leme te kulloje,   Hedhim vajin ne nje tenxhere dhe e vendosim ne zjarr, shtojme qepen dhe e kaurdisim per pak sek, me pas shtojme orizin, kripen piperin, nenexhikun (nenexhiku eshte ereza karakteristike e kesaj recete e cila i jep shijen e vacante) dhe e trazojme per pak sek, I shtojme nje gote uje te ngrohte dhe e leme te zjeje derisa te perthithi ujin,Kur te jete pothuajse ne perfundim i shtojme spinaqin e lem pak sek. ne zjarr dhe e heqim nga zjarri mbushjen. 
Ne kohen qe orizi eshte duke zier pregatisim brumin e byrekut:

Perberesit per brumin: 
  • Miell-300 gr 
  • Uje te vaket
  • kripe
  • Vaj -2 luge gjelle 
 Miellin e kalojme ne site per nje brum me te bute dhe pete me te shkrifeta, i shtojme miellit vajin ,kripen dhe ujin dhe e trazojme derisa te arijme ne nje mase homogjene dhe te njetrajtshme,E leme brumin te qetesohet ne nje ene qelqi per 30 min. Me pas e ndajme brumin ne 10 pjese 'te vogla dhe i hapim me diameter 10cm.  Pastaj i vendosim 5 cp njera mbi tjetren duke i lyer me pak vaj dhe e hapim peten sa madhesia e tepsise, peten e sperkasim me pak siseshte qe te mos ngjitet. E njejta procedure dhe me 5 petet e tjera dhe pasi i kemi hapur i shtrojm ne tepsi te paralyer me vaj. dhe siper peteve hedhim mbushjen e buranise, Ne fund i hedhim vezet siper dhe e fusim te piqet ne fure ne temp. 200 ' per rreth 20 min,
Ju befte mire!

Comments