- 1 kg spinaq i freskët
- 1 filxhan kafeje oriz
- 4-5 qepë të njoma ( ose 1 qepë e thatë)
- pak kripë
- pak piper
- pak kopërr ose pak neneshik ( sipas dëshirës)
- 4 vezë
- 4-5 lugë vaj ullir
- 1 gote uje
Se pari lajme mire spinaqin, qepet e njoma, lajme dhe orizin dhe e leme te kulloje, Hedhim vajin ne nje tenxhere dhe e vendosim ne zjarr, shtojme qepen dhe e kaurdisim per pak sek, me pas shtojme orizin, kripen piperin, nenexhikun (nenexhiku eshte ereza karakteristike e kesaj recete e cila i jep shijen e vacante) dhe e trazojme per pak sek, I shtojme nje gote uje te ngrohte dhe e leme te zjeje derisa te perthithi ujin,Kur te jete pothuajse ne perfundim i shtojme spinaqin e lem pak sek. ne zjarr dhe e heqim nga zjarri mbushjen.
Ne kohen qe orizi eshte duke zier pregatisim brumin e byrekut:
Perberesit per brumin:
Miellin e kalojme ne site per nje brum me te bute dhe pete me te shkrifeta, i shtojme miellit vajin ,kripen dhe ujin dhe e trazojme derisa te arijme ne nje mase homogjene dhe te njetrajtshme,E leme brumin te qetesohet ne nje ene qelqi per 30 min. Me pas e ndajme brumin ne 10 pjese 'te vogla dhe i hapim me diameter 10cm. Pastaj i vendosim 5 cp njera mbi tjetren duke i lyer me pak vaj dhe e hapim peten sa madhesia e tepsise, peten e sperkasim me pak siseshte qe te mos ngjitet. E njejta procedure dhe me 5 petet e tjera dhe pasi i kemi hapur i shtrojm ne tepsi te paralyer me vaj. dhe siper peteve hedhim mbushjen e buranise, Ne fund i hedhim vezet siper dhe e fusim te piqet ne fure ne temp. 200 ' per rreth 20 min,
- Miell-300 gr
- Uje te vaket
- kripe
- Vaj -2 luge gjelle
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment