Supe Peshku

Perberesit per 4 persona,

  • Peshk -  250-300gr (1 Peshk)
  • Oriz - 1 filxhan caj, 
  • Qepe - gjysem koker 
  • Selino - 1 dege
  • Karota - 2,3 cope
  • Salce domate 2 luge gjelle
  • Uje ose Leng perimesh - 1.5 kg 
  • Hurdher -1 thelp
  • Vaj Ulliri 4 luge gjelle 
  • leng limoni 
  • Kripe , 


Vendosim ne zjarr nje tenxhere ku kemi hedhur vajin dhe pasi eshte nxehur hedhim qepen e grire imet dhe thelpin e hurdhres, pasi eshte zbutur qepa shtojme selinone dhe karotat e prere ne kubike dhe i kaurdisim per pak sek, me von shtojme salcen e domates kripen piper. I hedhim lengun e ngrohte te perimeve ose ujin e ngrohte (Lengu i perimeve pregatitet duke zjer disa lloje perimesh se bashku per rreth 20 min qe mund te jene qepe, karota hurdhra, patate selino etje ky leng mund te parapregatitet dhe te rruhet ne frigorifer si shoqerues per shume supa). Pasi lengu i perimeve ka vluar shtojme orizin ne tenxhere. Nderkohe pasi e kemi pastruar e e presim peshkun ne copa dhe e vendosim te skuqet per pak sek ne nje tikan me pak vaj, pasi eshte kaurdisur per pak sekonta e shtojme te supa qe eshte duke vluar dhe e lem dhe 10  min te zjeje, shtojme lengun e limonit dhe heqim supen nga zjarri, Nxjerim copat e peshkut dhe e pastrojme nga halat, dhe e shtojme peshkun ne supe, e Kalojme ne frulator dhe supa eshte gati.
Ju befte mire
#ushqeushendetshem #supepeshku @gatimedhekeshilla

Comments