Trahanaja, mengjesi plot shije i diteve te dimrit

 
Perberesit per 4 persona:
  • Trahana 6 luge gjelle
  • Uje 1 liter
  • 5-6 feta buke 
  • Vaj ulliri 4 luge gjelle
  • Djath i bardhe i thermuar 
  • Kripe , Spec i kuq, rigon 
Hedhim vajin ne tigan dhe vendoset ne zjarr, Pasi eshte nxehur pak hedhim trahanan dhe e kaurdisim per pak min, Shtojme ujin e ngrohte perzihet mire qe te mos krijoje kokeriza dherisa te filloj te vloj, me pas ulim zjarin dhe e leme te zjeje dhe per 5 min qe lengu te trashet, Ne perfundim shtojme kripen, djathin e thermuar dhe e lem te pushoje pak min, i shtojme buken e thermuar dhe e servirim duke i shtuar siper sipas deshires rigon dhe pak spec te kuq te embel ose pikant.
Ju befte mire
#gatimeshtepie #trahana #ushqeushendetshem #mengjesishijshem@recetadhekeshilla
https://www.facebook.com/gatimedhekeshilla/

Comments