Perberesit:
Per nje buke sa me te shijshme fillimisht pregatisim pak brume buke, duke hedhur ne nje ene nje gote miell, majane, ujin e vaket pak kripe pak sheqer dhe i perziejme derisa te formohet nje mase brumi, dhe e leme te pushoje derisa te vije brumi, (Buka mund te pregatitet edhe direkt me maja ku hedhim te gjithe masen e miellit dhe e perziejme me majane kripen vajin, por ne kete menyre behet me e shijshme dhe me me shume vlera,)
Pasi masa e brumit ka pushuar e shtojme te mielli ku hedhim kripen, vajin , e perziejme me uje te vaket e punojme per rreth 7-8 min, derisa te formohet nje mase brumi elastike dhe homogjene,
Ne fund shtojme nje pjese te farave dhe e vendosim brumin ne tepsi duke e ndare ne kulec te vegjel te lyer me vaj. siper i hedhim perseri farat e ndryshme per dekor.
E leme buken te pushoje ne nje vend te ngrohte derisa te dyfishohet masa e brumit, Pastaj e pjekim ne fure ta paranxehur per 30 min me 180 gr.
(E njejta procedure mund te perdoret edhe per pregatitjen e bukes me miell te bardhe)
JU BEFTE MIRE!
- Miell integral 500 gr
- Maja birre 1 luge gjelle
- Fara te ndryshme luledielli, farakungulli, fara chia, tershere
- Kripe
- Vaj Ulliri 2 luge
Per nje buke sa me te shijshme fillimisht pregatisim pak brume buke, duke hedhur ne nje ene nje gote miell, majane, ujin e vaket pak kripe pak sheqer dhe i perziejme derisa te formohet nje mase brumi, dhe e leme te pushoje derisa te vije brumi, (Buka mund te pregatitet edhe direkt me maja ku hedhim te gjithe masen e miellit dhe e perziejme me majane kripen vajin, por ne kete menyre behet me e shijshme dhe me me shume vlera,)
Pasi masa e brumit ka pushuar e shtojme te mielli ku hedhim kripen, vajin , e perziejme me uje te vaket e punojme per rreth 7-8 min, derisa te formohet nje mase brumi elastike dhe homogjene,
Ne fund shtojme nje pjese te farave dhe e vendosim brumin ne tepsi duke e ndare ne kulec te vegjel te lyer me vaj. siper i hedhim perseri farat e ndryshme per dekor.
E leme buken te pushoje ne nje vend te ngrohte derisa te dyfishohet masa e brumit, Pastaj e pjekim ne fure ta paranxehur per 30 min me 180 gr.
(E njejta procedure mund te perdoret edhe per pregatitjen e bukes me miell te bardhe)
JU BEFTE MIRE!
Comments
Post a Comment