Çaji i malit, është një barishte e mirënjohur për vetitë mjekësore,
Përgatitja e çajit të malit
Përgatitja e çajit të malit kërkon përdorimin e luleve, kërcenjve dhe gjetheve të plota të të gjithë bimës. Ju mund t’i hidhni ato në ujë të nxehtë dhe të ulni temperaturën, duke mundësuar zierjen e lëngut për pesë deri në 10 minuta.Kur serviret mund t’i hidhet mjaltë dhe limon.
- Përmbanin substanca të rëndësishme që luftojne mikrobet, inflamacionin si dhe antioksidantë, siç janë flavonoidët
- Ul tensionin e gjakut dhe qetësonin enët e gjakut.
- Mbron sistemin tretës Çaji i malit ndihmon tretjen, forcimin e sistemit imunitar dhe trajton të ftohtin e zakonshëm, gripin dhe viruset e tjera, alergjitë dhe astmën, kongjestionet e sinozitit,
- Ka efekte te favorshme në organet e sipërme të frymëmarrjes që e bën këtë çaj gjërësisht të përdorueshëm nga shqiptarët, veçanërisht në mot të ftohtë po edhe si barë natyral qe rrit imunitetin dhe si anti-inflamator.
- Caji i malit mund te perdoret edhe per femijet e vegjel.
Përgatitja e çajit të malit
Përgatitja e çajit të malit kërkon përdorimin e luleve, kërcenjve dhe gjetheve të plota të të gjithë bimës. Ju mund t’i hidhni ato në ujë të nxehtë dhe të ulni temperaturën, duke mundësuar zierjen e lëngut për pesë deri në 10 minuta.Kur serviret mund t’i hidhet mjaltë dhe limon.
Comments
Post a Comment