Caji i Malit, perfitimet per shendetin

Çaji i malit, është një barishte e mirënjohur për vetitë mjekësore, 















  • Përmbanin substanca të rëndësishme që luftojne  mikrobet, inflamacionin si dhe antioksidantë, siç janë flavonoidët
  • Ul tensionin e gjakut dhe qetësonin enët e gjakut.  
  • Mbron sistemin tretës Çaji i malit ndihmon tretjen, forcimin e sistemit imunitar dhe trajton të ftohtin e zakonshëm, gripin dhe viruset e tjera, alergjitë dhe astmën, kongjestionet e sinozitit,  
  • Ka efekte te favorshme në organet e sipërme të frymëmarrjes që e bën këtë çaj gjërësisht të përdorueshëm nga shqiptarët, veçanërisht në mot të ftohtë po edhe si barë natyral qe rrit  imunitetin dhe  si anti-inflamator.

  • Caji i malit mund te perdoret edhe per femijet e vegjel.

 Përgatitja e çajit të malit 

Përgatitja e çajit të malit  kërkon përdorimin e luleve, kërcenjve dhe gjetheve të plota të të gjithë bimës. Ju mund t’i hidhni ato në ujë të nxehtë dhe të ulni temperaturën, duke mundësuar zierjen e lëngut për pesë deri në 10 minuta.Kur serviret mund t’i hidhet mjaltë dhe limon.
 


Comments