Domate te thara ne furre
Keto domate shtojne shijen ne gatimet tuaja por gjithashtu edhe vlerat ushquese,
Domatet e thara në furrë janë të ëmbla, të buta dhe ju do të lini kokën pas tyre.Zgjedhja e llojit te domates mund te behet sipas deshires apo mundesive pos synoni madhesi te vogla apo ato te gjatat ne form kumbulle, Ato qëndrojnë shumë mirë për orë të gjata ndërsa gatuhen me ngadalë.
Bëjmë gati domatet: Shpëlajmë domatet nën ujë të freskët dhe i thajmë.
Presim në feta domatet për së gjati në gjysmë dhe iu heqim zemrën në çdo gjysmë, duke prerë lehtë një V në çdo anë të zemrës.
Heqim tulin e domates. Përdorim një lugë për të nxjerrë jashtë farat e domates dhe sa më shumë tul të lëngët rreth farave.
Per tharjen ne furre nxehet ne tem 100' dhe pasi jane prere ne feta i marinojme me erezat qe deshirojme dhe i pjekim per rreth 4 ore. Thajmë domatet: Vendosim letrën e pjekjes dhe raftet në furrë dhe i thajmë derisa domatet të mblidhen anash por të jenë akoma të mbushura, 4 deri në 6 orë.
Keto domate shtojne shijen ne gatimet tuaja por gjithashtu edhe vlerat ushquese,
Domatet e thara në furrë janë të ëmbla, të buta dhe ju do të lini kokën pas tyre.Zgjedhja e llojit te domates mund te behet sipas deshires apo mundesive pos synoni madhesi te vogla apo ato te gjatat ne form kumbulle, Ato qëndrojnë shumë mirë për orë të gjata ndërsa gatuhen me ngadalë.
Bëjmë gati domatet: Shpëlajmë domatet nën ujë të freskët dhe i thajmë.
Presim në feta domatet për së gjati në gjysmë dhe iu heqim zemrën në çdo gjysmë, duke prerë lehtë një V në çdo anë të zemrës.
Heqim tulin e domates. Përdorim një lugë për të nxjerrë jashtë farat e domates dhe sa më shumë tul të lëngët rreth farave.
Per tharjen ne furre nxehet ne tem 100' dhe pasi jane prere ne feta i marinojme me erezat qe deshirojme dhe i pjekim per rreth 4 ore. Thajmë domatet: Vendosim letrën e pjekjes dhe raftet në furrë dhe i thajmë derisa domatet të mblidhen anash por të jenë akoma të mbushura, 4 deri në 6 orë.
Ruajtja: I ftohim domatet në temperaturën e dhomës. I zhvendosim në 2 kavanoza (ose enë tjetër qelfi), i mbulojmë me vaj ulliri dhe i ruajmë në frigorifer për më shumë se 2 muaj.
Comments
Post a Comment