Perberesit:
- Miell 2 gota,
- Veze 3 kokra
- Sheqer 1 gote
- Vaj 1/2 gote (luledielli ose misri)
- Leng porokalli 1 gote
- Kos 1/2 gote
- Kakao 2 luge gjelle
- Sode 1 luge caji
- arra te thermuara 100 gr
Se pari parapregatisim perberesit e thate, sitet mielli, shtojme kakaon, soden dhe i persiejme mire se bashku,
Hedhim sheqerin dhe vezet ne nje ene te thelle dhe i rrahim derisa te behet nje krem i trashe dhe te dyfishohet masa, shtojme vajin lengun e portokallit, kosin dhe i perziejme te gjithe , kur masa te jete homogjene shtojne nga pak miellin e pregatitur dhe e trazojme qe te mos krijon kokra, shtojme arrat e thermuara pasi masa eshte bere homogjene e hedhin ne taven e pjekjes e cila eshte lyer paraprakisht me vaj,
E pjekim ne fure te paranxehur 170 gr per 40 min,
Ju befte mire :)
Comments
Post a Comment