Kek me portokall dhe arra

Perberesit: 

  • Miell 2 gota, 
  • Veze 3 kokra
  • Sheqer 1 gote
  • Vaj 1/2 gote (luledielli ose misri)
  • Leng porokalli 1 gote
  • Kos 1/2 gote
  • Kakao 2 luge gjelle 
  • Sode 1 luge caji
  • arra   te thermuara 100 gr
Se pari parapregatisim perberesit e thate, sitet mielli, shtojme kakaon, soden dhe i persiejme mire se bashku, 
Hedhim sheqerin dhe vezet ne nje ene te thelle dhe i rrahim derisa te behet nje krem i trashe dhe te dyfishohet masa, shtojme vajin lengun e portokallit, kosin dhe i perziejme te gjithe , kur masa te jete homogjene shtojne nga pak miellin e pregatitur dhe e trazojme qe te mos krijon kokra, shtojme arrat e thermuara  pasi masa eshte bere homogjene e hedhin ne taven e pjekjes e cila eshte lyer paraprakisht me vaj, 
E pjekim ne fure te paranxehur 170 gr per 40 min, 

Ju befte mire :)




Comments