Byrek me presh.

Perberesit per mbushjen:

  • Presh  4 presh 
  • Vaj  4 luge gjelle 
  • Qumesht 1 gote
  • Veze 2 kokra
  • Miell per mbushjen1 luge  
  • Kripe 

Pasi i kemi lare preshet i presim ne feta te lodha dhe i vendosim ne zjar me pak vaj te zbuten, pasi jane zbutur shtojme miellin ne qumesht derisa te tretet dhe e shtojme te preshet dhe  e trazojem derisa masa te trashet, kjo e ndihmon mbushjen te behet me kompakte dhe kremoze, shtojme kripen dhe e fikim zoben dhe e lem te pushoje gjella per pak min, ne fund i hedhim vezet e rrahura dhe e perziejme mire dhe mbushja eshte gati, 

Perberesit per brumin: 
  • Miell-350 gr 
  • Uje te vaket
  • kripe
  • Vaj -2 luge gjelle 
 Miellin e kalojme ne site per nje brum me te bute dhe pete me te shkrifeta, i shtojme miellit vajin ,kripen dhe ujin dhe e trazojme derisa te arijme ne nje mase homogjene dhe te njetrajtshme,E leme brumin te qetesohet ne nje ene qelqi per 30 min. Me pas e ndajme brumin ne 15 pjese 'te vogla dhe i hapim me diameter 10cm.  Pastaj i vendosim 5 cp njera mbi tjetren duke i lyer me pak vaj dhe e hapim peten sa madhesia e tepsise, peten e sperkasim me pak siseshte qe te mos ngjitet. E njejta procedure dhe me 5 petet e tjera dhe pasi i kemi hapur i shtrojm ne tepsi te paralyer me vaj. dhe siper peteve hedhim mbushjen e  dhe 5 petet e fundit i  vendosim mbi mbushjen , Ne fund e sperkasaj  siper dhe e fusim te piqet ne furre ne temp. 200 ' per rreth 20-25 min,

Ju befte mire! 


Comments