Perberesit per mbushjen:
- Presh 4 presh
- Vaj 4 luge gjelle
- Qumesht 1 gote
- Veze 2 kokra
- Miell per mbushjen1 luge
- Kripe
Pasi i kemi lare preshet i presim ne feta te lodha dhe i vendosim ne zjar me pak vaj te zbuten, pasi jane zbutur shtojme miellin ne qumesht derisa te tretet dhe e shtojme te preshet dhe e trazojem derisa masa te trashet, kjo e ndihmon mbushjen te behet me kompakte dhe kremoze, shtojme kripen dhe e fikim zoben dhe e lem te pushoje gjella per pak min, ne fund i hedhim vezet e rrahura dhe e perziejme mire dhe mbushja eshte gati,
Perberesit per brumin:
- Miell-350 gr
- Uje te vaket
- kripe
- Vaj -2 luge gjelle
Miellin e kalojme ne site per nje brum me te bute dhe pete me te shkrifeta, i shtojme miellit vajin ,kripen dhe ujin dhe e trazojme derisa te arijme ne nje mase homogjene dhe te njetrajtshme,E leme brumin te qetesohet ne nje ene qelqi per 30 min. Me pas e ndajme brumin ne 15 pjese 'te vogla dhe i hapim me diameter 10cm. Pastaj i vendosim 5 cp njera mbi tjetren duke i lyer me pak vaj dhe e hapim peten sa madhesia e tepsise, peten e sperkasim me pak siseshte qe te mos ngjitet. E njejta procedure dhe me 5 petet e tjera dhe pasi i kemi hapur i shtrojm ne tepsi te paralyer me vaj. dhe siper peteve hedhim mbushjen e dhe 5 petet e fundit i vendosim mbi mbushjen , Ne fund e sperkasaj siper dhe e fusim te piqet ne furre ne temp. 200 ' per rreth 20-25 min,
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment