Perberesit:
Miell 300 gr
Uje i vaket
kripe
Maja birre 1 luge caji
Vaj luledielli ose misri per skuqje
Patate 1 kg
Qepe 1 koker
100 gr thjath kackavall
Rrigon, piper, majdanoz ,
Se pari pasi i kemi lare vendosim patatet te ziejne,
Me pas pregatisim brumin e petullave, sitet mielli ne nje tas, shtojme kripen majane ujin e vaket dhe e perziejme derisa te pregatitet nje brum i bute per petulla te cilim e lem te pushoje per disa min,
Nderkohe pasi patatet jane ziere i qerojme dhe i shtypim me pirun per te pregatitur purene, skuqim qepen ne nje tikan per pak sek derisa te zbutet shtojme siper patatet e shtypura, erezat dhe ne fund djathin kackavall, dhe e leme masen te ftohet .
Pasi jane ftohur formojme me masen e patateve rreth te vegjel te cilet i kalojme te brumi i petullave dhe i zkuqim ne nje ene me shume vaj derisa te marin ngjyre te arte,
Nje pjate shume e shijshme si per te rritur dhe femije,
Ju befte mire!
- Per brumin e petullave
Miell 300 gr
Uje i vaket
kripe
Maja birre 1 luge caji
Vaj luledielli ose misri per skuqje
- Per brumin e patateve
Patate 1 kg
Qepe 1 koker
100 gr thjath kackavall
Rrigon, piper, majdanoz ,
Se pari pasi i kemi lare vendosim patatet te ziejne,
Me pas pregatisim brumin e petullave, sitet mielli ne nje tas, shtojme kripen majane ujin e vaket dhe e perziejme derisa te pregatitet nje brum i bute per petulla te cilim e lem te pushoje per disa min,
Nderkohe pasi patatet jane ziere i qerojme dhe i shtypim me pirun per te pregatitur purene, skuqim qepen ne nje tikan per pak sek derisa te zbutet shtojme siper patatet e shtypura, erezat dhe ne fund djathin kackavall, dhe e leme masen te ftohet .
Pasi jane ftohur formojme me masen e patateve rreth te vegjel te cilet i kalojme te brumi i petullave dhe i zkuqim ne nje ene me shume vaj derisa te marin ngjyre te arte,
Nje pjate shume e shijshme si per te rritur dhe femije,
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment