Pica te vogla me suxhuk dhe mocarela.

Perberesit:
Per brumin e picave te vogla

  • 1 filxhan qumësht
  • 2 lugë sheqer të bardhë
  • 1 luge caji maja të thatë
  • 1 filxhan ujë të ngrohtë
  • 2 lugë gjalpë të pakripur, të shkrirë
  • 6 gota me miell 
  • 1 lugë çaji kripë
  • Gjalpë për tigan



- Ngroheni qumështin në një tigan të vogël derisa të fllusni, pastaj hiqni nga nxehtësia. hedhim sheqerin dhe e përzihet derisa të jete tretur. qumeshti i nxehte ndihmon ne shkrirjen sa me te mire te sheqerit.  E leme te ftohet deri sa të jete i vaket.
-Në një tas të vogël, hedhim  majane në ujë të ngrohtë dhe  e leme të qëndrojë rreth 10 minuta.
- Në një tjeter ene, perziejme qumështin, përzierjen e majasë, gjalpin dhe 3 filxhan miell. E punojme  deri sa të te formohet nje mase hogjene dhe e bute.  . Shtoni kripë dhe pjesën tjetër të miellit,  të mjaftueshme për të bërë një brumë të butë.
- Vendoseni brumin  në tas  mbulojeni dhe lëreni të pushoje , pasi brumi ka ardhur e hapim ne nje pete te trashe në rreth 1.5cm të trasha. Ndaheni ne rrathe dhe keta rradhe vendosini ne nje tave ku kemi shtruar leter kuzhine qe te mos ngjiten, vendosni kulackat  për te pushuar derisa masa te dyfishohet.
- Per ti pjekur vendosim ne zjar tikanin qe nuk ngjit e lyejme me pak gjalpe dhe vendosim  në tigan rreth 10 minuta në çdo anë në temperatura te mesme. Mbani kulackat e  pjekura në një furrë të ngrohtë derisa të gjithë janë gatuar.

Per picat e vogla:
  • Kulacka te buta te pregatitura me siper
  • Salcë domate 
  • Suxhuk  
  • Mozzarella djathë, i grire 
  • Erëza sipas preferencave 
Ngroheni furrën në 190').
Ndajini ne  gjysma kulackat e pjekura i lyejme me salce proshute vendosim mosarelen e grire siper  dhe i vendosim ne nje tave me leter kuzhine.  .
Piqni për 10 minuta në furrë të nxehur ose derisa djathi të shkrihet dhe të theken  në skaje.

Ju befte mire!


Comments