Perberesit per 4 persona,
Per Qiqrat na nevojiten:
Pregatitja e qiqrave fillon qe ne mbremje duke i hedhur ne nje ene me uje dhe i leme per gjithe naten qe te zbuten, Te nesermen ua derdhim ujin dhe i lajme mire per ti gatuar. i vendosim per te zjerre per rreth 40 min, me pas i leme te ftohen dhe i pastrojme nga cipa qe eshte vecuar nga kokrat.
Ne nje tikan hedhim vajin dhe qepen per tu kaurdisur per pak min, shtojme hurdhren dhe pasi jane zbutur shtojme salcen e domates qiqrat e pastruara dhe i lem te ziejne per rreth 30-40 min derisa te zbuten.
Perime ne furre,
Pasi i kemi pastruar i presim ne feta dhe i shtrojme ne tave, i marinojme me erezat vajin e ullirit dhe kripen dhe i vendosim ne furre te paranxehur ne 180' per 25-30 min
Ju befte mire!
Per Qiqrat na nevojiten:
- Qiqra 250 gr
- Qepe 1 koker
- Hurdhra 2 thelpinj
- Salce domate 4 luge gjelle
- Vaj
- Ereza , rrigon, piper, spec i kuq, majdanoz
Pregatitja e qiqrave fillon qe ne mbremje duke i hedhur ne nje ene me uje dhe i leme per gjithe naten qe te zbuten, Te nesermen ua derdhim ujin dhe i lajme mire per ti gatuar. i vendosim per te zjerre per rreth 40 min, me pas i leme te ftohen dhe i pastrojme nga cipa qe eshte vecuar nga kokrat.
Ne nje tikan hedhim vajin dhe qepen per tu kaurdisur per pak min, shtojme hurdhren dhe pasi jane zbutur shtojme salcen e domates qiqrat e pastruara dhe i lem te ziejne per rreth 30-40 min derisa te zbuten.
Perime ne furre,
- Patate te kuqe te vogla(mund te perdorni edhe pataten e verdhe te zakonshme ) 300gr
- Karrota 5-6 cp
- Kunguj 4 cp
- Erreza, rrikon, piper
- Kripe, vaj ulliri
Pasi i kemi pastruar i presim ne feta dhe i shtrojme ne tave, i marinojme me erezat vajin e ullirit dhe kripen dhe i vendosim ne furre te paranxehur ne 180' per 25-30 min
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment