Perberesit:
1 gotë me thjerreza
1 qep mesatare
2 karrota
2 patate
1 thelpi hudhër
1 vezë
1 tufe koper
1 tufe majdanozë
2-3 luge galet
kripë dhe piper i zi
4 luge vaj ulliri
- Fillimisht vendosim thjerrezat te ziejne per rreth 25 min, pasi jane zbutur i kullojme dhe i lem te ftohen. pasi jane ftohur pak i kalojme ne mikser per tu bluar dhe te krijojne mase brumi,
- Lajme mire patatet dhe i vendosim te ziejne per rreth 15 min, pasi kane zjere i qerojme dhe i shtypim per te formuar nje mase brumi,
- Ne nje tigan hedhum vajin dhe e vendosim ne zjarr te nxehet, me pas hedhim qepet e grira imet ne kubike, pasi jane zbutur shtojme karrotat e grira ne kubike hurdhren e grire holle dhe e kaurdisim per pak min,
- I perziejme te gjithe perberesit e mesiper se bashku, brumin e thjerrezave, purene e patateve dhe qepen me karoten e kaurdisur, shtojme aty dhe erezat e grira, vajin, vezen e rahur, dhe galeten dhe e merziejme mire brumin qe te perzien mire perberesit,
Me masen e brumit krijojme qofte rrethore dhe i vendosim ne tave me leter kuzhine
- I fusim te piqen ne furre te paranxehur per rreth 35 min ne temp 210'
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment