Përberesit per 4 persona:
- Oriz 400 gr
- Lëng pule 800 ml
- Karrota 2 cp
- Qepë 1 kokërr
- Selino 1 dege
- Fasule te Ziera 200 gr
- vaj ulliri 4 luge gjelle
- Kripë , piper i zi,
- Djath kackavall i grire
Orizin e lajme paraprakisht dhe e leme te kulloje,
Me pas grijme qepen dhe e vendosim ne zjar te kaurdiset per pak min derisa te zbutet, shtojme selinone e ndare ne kubik, karrotat e prera ne kubik dhe i kaurdisim te gjitha se bashku, shtojme orizin dhe i perziejme te gjitha se bashku per pak min, Shtojme lengun e pules, kripen piperin dhe e leme te zjeje ne zjar te avash derisa te perthith lengun, Pasi ka zjere e lem per disa min te pushoje do te behet me i bute dhe i shkrifet pasi nese serviret i nxehte mund te behet i qullet,
Ne fund kur ta servirim i shtojme siper fasulet e ziera dhe djathin kackavall, ju befte mire ✨
@gatime shtepie @ushqeu shendetshem @rizoto me perime
Me pas grijme qepen dhe e vendosim ne zjar te kaurdiset per pak min derisa te zbutet, shtojme selinone e ndare ne kubik, karrotat e prera ne kubik dhe i kaurdisim te gjitha se bashku, shtojme orizin dhe i perziejme te gjitha se bashku per pak min, Shtojme lengun e pules, kripen piperin dhe e leme te zjeje ne zjar te avash derisa te perthith lengun, Pasi ka zjere e lem per disa min te pushoje do te behet me i bute dhe i shkrifet pasi nese serviret i nxehte mund te behet i qullet,
Ne fund kur ta servirim i shtojme siper fasulet e ziera dhe djathin kackavall, ju befte mire ✨
@gatime shtepie @ushqeu shendetshem @rizoto me perime
Comments
Post a Comment