Perberesit per 4 persona:
Grijme qepen imet dhe e vendosim ne tenxhere te kaurdiset me pak vaj dhe nje luge gjalp , pasi eshte zbutur shtojme bullgurin dhe e kaurdisim se bashku me qepen per pak min, shtojme karrotat e grira ne kubike, lakren e bardhe e grire holle , e marrinojme me kripe, piper arre moskat dhe pasi i perziejme mire se bashku shtojme lengun e pules te ngohur dhe e leme te zjeje ne zjarr mesatar per 20 min, kur te jete pothuajse e zjere shtojme kungulleshkat e grira ne kubike pasi ato duan nje kohe te shkurter per tu zier, e lm dhe 5 min zupa eshte gati,
Servireni te ngrohte me pak leng limoni dhe majdanoz te grire siper,
Ju befte mire!
- Laker e bardhe 200gr
- Qepe 1 koker
- Karrota 3 cp
- Kungulleshka 2 cp
- Bollgur 1/ 2 filxhan caj
- Leng pule 1.5 lt ose uje
- Kripe
- Arra moskat
- Piper
- Vaj ulliri
- Limon
- Majdanoz
Grijme qepen imet dhe e vendosim ne tenxhere te kaurdiset me pak vaj dhe nje luge gjalp , pasi eshte zbutur shtojme bullgurin dhe e kaurdisim se bashku me qepen per pak min, shtojme karrotat e grira ne kubike, lakren e bardhe e grire holle , e marrinojme me kripe, piper arre moskat dhe pasi i perziejme mire se bashku shtojme lengun e pules te ngohur dhe e leme te zjeje ne zjarr mesatar per 20 min, kur te jete pothuajse e zjere shtojme kungulleshkat e grira ne kubike pasi ato duan nje kohe te shkurter per tu zier, e lm dhe 5 min zupa eshte gati,
Servireni te ngrohte me pak leng limoni dhe majdanoz te grire siper,
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment