Supe me laker te bardhe, karrota dhe bollgur

Perberesit per 4 persona:


  • Laker e bardhe 200gr 
  • Qepe 1 koker
  • Karrota 3 cp 
  • Kungulleshka 2 cp
  • Bollgur 1/ 2 filxhan caj 
  • Leng pule 1.5 lt  ose uje
  • Kripe
  • Arra moskat 
  • Piper
  • Vaj ulliri 
  • Limon 
  • Majdanoz 


Grijme qepen imet dhe e vendosim ne tenxhere te kaurdiset  me pak vaj dhe nje luge gjalp , pasi eshte zbutur shtojme bullgurin dhe e kaurdisim se bashku me qepen per pak min, shtojme karrotat e grira ne kubike, lakren e bardhe e grire holle , e marrinojme me kripe, piper arre moskat dhe pasi i perziejme mire se bashku shtojme lengun e pules te ngohur dhe e leme te zjeje ne zjarr mesatar per 20 min, kur te jete pothuajse e zjere shtojme kungulleshkat e grira ne kubike pasi ato duan nje kohe te shkurter per tu zier, e lm dhe 5 min zupa eshte gati,
Servireni te ngrohte me pak leng limoni dhe majdanoz te grire siper,

Ju befte mire!


Comments