Perberesit per 4 persona,
Se pari bejme gati ingredientet, lajme mire spinaqin e grijme dhe e leme ne nje ene, lajme kungulleshkat dhe i grijme ne kubik pastrojme qepen dhe e grijme ne kubik, lajme orizin dhe e leme te kulloje,
Vendosim tenxheren ne zjarr me vajin dhe e lem te nxehet pak, shtojme qepen e grire dhe ekaurdisim , pasi eshte zbutur shtojme orizin dhe perziejme se bashku per pak sek, shtojme nenexikun i shtojme uje te ngrohte dhe e leme te zieje derisa te zbutet orizi per rreth 15 min,
Pasi ka zjere orizi shtojme kungulleshkat e grira ne kubik dhe i lem edhe 5 min ne zjarr, shtojme spinaqim e perziejme me perberesit e tjere per pak sek, dhe ne fund hedhim salcen e limonit .
Rrahim vezen ne nje ene derisa te behet homogjene, shtojme lengun e nje limoni, pak vaj ulliri, kosin 2 luge dhe i perziejme mire se bashku, kur te jene perzier mire shtojme te salca dy luge gjelle nga lengu i supes per tu stabilizuar temp e salces dhe e shtojme te supa, dhe supa eshte gati,
Sipas preferencave mund ta kalojme ne frulator ose ta konsumojme te plote,
Ju befte mire!
- Spinaq 500 gr
- Kungulleshka 3 cp ,
- Qepe nje koker mesatare
- Oriz nje filxhar
- vaj ulliri 4 luge gjelle
- Uje
- Kripe
- kos 2 luge gjelle
- limon 1 koker
- Veze 1 koker
- Nenexhik 1 luge kafe
Se pari bejme gati ingredientet, lajme mire spinaqin e grijme dhe e leme ne nje ene, lajme kungulleshkat dhe i grijme ne kubik pastrojme qepen dhe e grijme ne kubik, lajme orizin dhe e leme te kulloje,
Vendosim tenxheren ne zjarr me vajin dhe e lem te nxehet pak, shtojme qepen e grire dhe ekaurdisim , pasi eshte zbutur shtojme orizin dhe perziejme se bashku per pak sek, shtojme nenexikun i shtojme uje te ngrohte dhe e leme te zieje derisa te zbutet orizi per rreth 15 min,
Pasi ka zjere orizi shtojme kungulleshkat e grira ne kubik dhe i lem edhe 5 min ne zjarr, shtojme spinaqim e perziejme me perberesit e tjere per pak sek, dhe ne fund hedhim salcen e limonit .
Rrahim vezen ne nje ene derisa te behet homogjene, shtojme lengun e nje limoni, pak vaj ulliri, kosin 2 luge dhe i perziejme mire se bashku, kur te jene perzier mire shtojme te salca dy luge gjelle nga lengu i supes per tu stabilizuar temp e salces dhe e shtojme te supa, dhe supa eshte gati,
Sipas preferencave mund ta kalojme ne frulator ose ta konsumojme te plote,
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment