Perberesit:
3 filxhan çaji tërshërë e trashë
1 filxhan çaji arra kokosi e bluar
1/2 filxhan çaji arra te thermuara
1/2 filxhan çaji bajame të shtypura
1/2 filxhan çaji hurma arabie te thermuara
1/2 filxhan çaji rush te thate
1/2 filxhan çaji fara kungulli
1/2 filxhan boronica
1 luge gjelle kanelle e bluar
Per shurupin
1/4 filxhan çaji sheqer i kuq
2 luge gjelle gjalp
1/2 filxhan çaji mjalt
Vanilje sipas deshires
Pregatitja:
Ndezim furren ne 180'
Hedhim ne nje tave tersheren e bluar, bajamet , arrat e grira , arra kokosi e bluar , farat e kungullit dhe i perziejme mire dhe i fusim ne fure per disa min,
I nxjerim nga furra dhe i hedhim ne nje tas te madh, shtojme perberesit e tjere hurmat e arabise te grira, boronicat kanellen dhe i perziejme
Nderkohe pregatisim shurupin i je cili ndihmon per lidhjen e perberesve\
Ne nje tigan hedhim qjalpin dhe e vendosim ne zjarr te shkrije, me pas shtojme mjaltin sheqerin i perziejme dhe pasi jane perzier mire dhe ka mare vale e shtojme masen te tasi me perberesit e tjere dhe i perziejme mire\
Pregatisim taven e pjekjes duke shtruar leter kuzhine, shtojme masen ne te dhe e shtypim forte qe te krijohet mase kompakte,
E fusim te piqet per rreth 20 min ne 180;
Pasi eshte pjekur e nzjerim dhe e leme te ftohet, E presim ne format qe deshirojme )(sygjerojme ne forma drejtekendeshe) Mund te rruhet per disa dite
Nje cokollate plot vlera dhe energji,!
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment