Cokollate me drithera dhe fruta te thata (Granola Bar)





Perberesit:

3 filxhan çaji tërshërë e trashë
1 filxhan çaji arra kokosi e bluar 

1/2 filxhan çaji arra te thermuara
1
/2 filxhan çaji bajame të shtypura
1/2 filxhan çaji hurma arabie te thermuara 
1/2 filxhan çaji rush te thate 
1/2 filxhan çaji fara kungulli
1/2 filxhan boronica 
1 luge gjelle kanelle e bluar 
Per shurupin
1/4 filxhan çaji sheqer i kuq
2 luge gjelle gjalp 

1/2 filxhan çaji mjalt 
Vanilje sipas deshires 

Pregatitja: 
Ndezim furren ne 180' 
Hedhim ne nje tave tersheren e bluar, bajamet , arrat e grira  , arra kokosi e bluar , farat e kungullit dhe i perziejme mire dhe i fusim ne fure per disa min, 
I nxjerim nga furra dhe i hedhim ne nje tas te madh, shtojme perberesit e tjere hurmat e arabise te grira, boronicat kanellen dhe i perziejme

Nderkohe pregatisim shurupin i je cili ndihmon per lidhjen  e perberesve\
Ne nje tigan hedhim qjalpin dhe e vendosim ne zjarr te shkrije, me pas shtojme mjaltin sheqerin i perziejme dhe pasi jane perzier mire dhe ka mare vale e shtojme masen te tasi me perberesit e tjere dhe i perziejme mire\

Pregatisim taven e pjekjes duke shtruar leter kuzhine, shtojme masen ne te dhe e shtypim forte qe te krijohet mase kompakte, 
E fusim te piqet per rreth 20 min ne 180; 

Pasi eshte pjekur e nzjerim dhe e leme te ftohet, E presim ne format qe deshirojme )(sygjerojme ne forma drejtekendeshe) Mund te rruhet per disa dite 
Nje cokollate plot vlera dhe energji,!  

Ju befte mire!

Comments