Perberesit:
Per peten:
2 gota miell
½ lugë çaji kripë
4 lugë gjelle gjalp
5 lugë ujë të ftohtë
1 te verdhe veze
1 luge uthull
Mbushja:
1Tufa spinaq të freskët
1 kungull jeshill
1 karrote
1 filxhan me domate qershi ose 1 tul te nje domate
1 filxhan çaj djath kackavall
5 vezë të mëdha
2 gota krem beshamel
1 lugë çaji kripë
½ lugë çaji piper i zi
- Në një tas të madh, hedhim së bashku miellin ,kripën.gjalpin , vezen dhe e punojme me dore derisa gjalpi te thermohet dhe bashkohet me miellin, Shtojme ujë të ftohtë me akull dhe uthullen dhe e perziejme derisa brumi të pregatitet ne menyre homogjene dhe kompakte, E mbulojme me nje pecete dhe vendosni në frigorifer për të paktën 30 minuta.
- Ndërkohë, përgatitni mbushjen. se pari kremin beshamell , nje luge gjalp dhe 1 luge vaj ulliri i hedhim ne nje tenchere, shtohjme 2 luge miell dhe e kaurdisim pak e heqim per pak nga zjarri dhe shtojme qumeshtin pak kripe dhe e perziejme anash derisa te tretet pak dhe e vendsim ne zjarr duke e perzier derisa te marre vale dhe te trashet kremi, i shtojme gjysmen e mases se kackavallit,
- Prisni kungulleshken ne kubik . Ndani domatet qershi. grijme spinaqin pasi eshte lare,thermojme djathin kackavall ne rende. dhe vendosim këto përbërës mënjanë.
- Në një tas të madh, perziejme te gjithe perberesit së bashku me vezët,
- nxjerrim brumin nga frigoriferi dhe e hapim ne 3 gisht me te madh se perimetri i tepsisie qe te mbulohen dhe pjeset anesore,
- .Ngroheni furrën në 180 ' shtrojme peten ne tave dhe i japim forme me gishta
- i hedhim siper mbushjen , siper e sperkasim me djathin kackavall dhe e vendosim te piqet per rreth 25 min
- Pasi eshte pjekur e nxjerim nga furra dhe e leme te ftohet disi, eshte nje recete shume e shijshme qe do ta pelqeni te gjithe,
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment