Petulla te Embla

Perberesit: 


  • Miell 5 luge 
  • Veze 3 Kokra 
  • Sode buke 1|2 luge sode buke 
  • Pak kripe 
  • Vanilje 
  • 3 luge sheqer kafe 
  • Vaj  luledielli per skuqje 


Hedhim vezet dhe sheqerin ne nje tas dhe i perziejme derisa  behen mase homogjene, shtojme mellin, soden e bukes, vaniljen, kripen, dhe e perziejme ngadale qe te mos krijoje kokra ,
Pasi eshte krijuar nje mase brumi me e plote se per krepa por jo shume kompakte te jete i leshuar e lem per reth 30 min te pushoje.
Me pas vendosim tiganin ne zjarr me vaj te bollshem dhe kur eshte nxehur fillojme hedhim brumin ne vaj me nje luge caji, pra ne porcione te vogla dhe larg njerra tjetres pasi duke u pjekur ato do te fryhen. pasi kane marre ngjyre te arte nga te dyja anet i heqim dhe i vendosim ne nje pjate me leter kuxhine per te thithur vajin,
Jane nje recete shume e shpejte dhe e thjeshte dhe rezultati eshte fantastik, petulla te buta dhe te shkrifeta ,
Mund ti shoqeroni me mjalt ose rrecel,

Ju befte mire!

Comments