Perberesit
- 3 kungulleshka
- 150 gr gjizë
- 1 vezë
- 2 lugë Parmigiano
- 100 gr galete
- 1 lugë çaji kripë
- piper i zi
- 3 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
- nenexhik ose ereza te tjera sipas deshires
- hurdhra 2-3 thelpinj (sipas deshires)
Lajme kungulleshkat dhe i grijme ne renden dhe i vendosim në një tas duke i hequr ujin qe kane leshuar kungulleshkat gjate grirjes, . shtojme gjizen, vezen, kripen erezat, djathin galeten hurdhrat e grira holle dhe i perzejme mire te gjithe perberesit derisa te formohet nje mase e plote ne forme brumi, nqs se eshte sh i bute shtoni me shume galete.
Me brumin e formuar formojme qoftet dhe i vendosim ne tave ku kemi shtruar leter kuzhine,
I vendosim te piqen ne furre ne temp 180 gr per rreth 25 min duke i rrotulluar qoftet ne mes te kohes
Te pjekura ne furre nuk thithin shume vaj dhe jane shume te shijshme
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment