Qofte me kungulleshka dhe gjize ne furre


Perberesit

  • 3 kungulleshka
  • 150 gr  gjizë
  • 1 vezë
  • 2 lugë Parmigiano 
  • 100 gr galete
  • 1 lugë çaji kripë
  •  piper i zi
  • 3 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
  • nenexhik ose ereza te tjera sipas deshires 
  • hurdhra 2-3 thelpinj (sipas deshires)


Lajme kungulleshkat dhe i grijme ne renden dhe i  vendosim  në një  tas duke i hequr ujin qe kane leshuar kungulleshkat gjate grirjes, . shtojme gjizen, vezen, kripen erezat, djathin galeten hurdhrat e grira holle dhe i perzejme mire te gjithe perberesit derisa te formohet nje mase e plote ne forme brumi, nqs se eshte sh i bute shtoni me shume galete.
Me brumin e formuar formojme qoftet dhe i vendosim ne tave ku kemi shtruar leter kuzhine,
I vendosim te piqen ne furre ne temp 180 gr per rreth 25 min duke i rrotulluar qoftet ne mes te kohes
Te pjekura ne furre nuk thithin shume vaj dhe jane  shume te shijshme

Ju befte mire!

Comments