Tost Role






Përbërësit:
Per mbushjen,
2 lugë gjelle gjalpi i pakripur,
3 lugë sheqer pluhur
2 lugë sheqer kafe
1 lugë gjelle kanelle

Per dresing
                              
2 vezë të mëdha
¼ filxhan qumësht
                                 
2 lugë sheqer të grimcuar
2 lugë çaji kanellë terren
8 feta bukë të bardhë
Per skuqje
3 lugë gjelle gjalpë, për skuqjen

*Në një tikan të vogël shkrihet 3 lugë gjalpë  me pas shtojmë 3 lugë sheqer pluhur, 2 lugë sheqer kafe dhe 1 luge kanellë deri në një përzierje të lëngshme

*Në një tas tjeter perziejme së bashku vezët dhe qumështin.

*Në një tjetër tas të vogël, perziej së bashku 2 lugë sheqer pluhur me 2 lugë çaji kanellë. Le menjane.

*Pas heqjes së kores nga çdo fetë e bukës, e hollojme me hokllai fetët dhe i lyejme me perzierjen e gjalpit me kanellen me nje shtresë të hollë  dhe e  mbështillenim fort. Vazhdojme  me të  gjitha fetat e mbetura.
*Vendosni 3 lugë gjelle gjalpë në një tikan qe nuk ngjit  dhe  e lem të shkrihet.  I lyejme buket në përzierjen e vezëve dhe i vendosim te piqen për 1-2 minuta nga  cdo anë deri sa te marrin ngjyre në kafe të artë. Hiqeni dhe spërkatni  me përzierjen e kanellë-sheqer.
Shërbejeni te shoqeruara me mjalte.

Ju befte mire!

Comments