Përbërësit:
Per mbushjen,
2 lugë gjelle gjalpi i pakripur,
3 lugë sheqer pluhur
2 lugë sheqer kafe
1 lugë gjelle kanelle
Per dresing
2 vezë të mëdha
¼ filxhan qumësht
2 lugë sheqer të grimcuar
2 lugë çaji kanellë terren
8 feta bukë të bardhë
Per skuqje
3 lugë gjelle gjalpë, për skuqjen
*Në një tikan të vogël shkrihet 3 lugë gjalpë me pas shtojmë 3 lugë sheqer pluhur, 2 lugë sheqer kafe dhe 1 luge kanellë deri në një përzierje të lëngshme
*Në një tas tjeter perziejme së bashku vezët dhe qumështin.
*Në një tjetër tas të vogël, perziej së bashku 2 lugë sheqer pluhur me 2 lugë çaji kanellë. Le menjane.
*Pas heqjes së kores nga çdo fetë e bukës, e hollojme me hokllai fetët dhe i lyejme me perzierjen e gjalpit me kanellen me nje shtresë të hollë dhe e mbështillenim fort. Vazhdojme me të gjitha fetat e mbetura.
*Vendosni 3 lugë gjelle gjalpë në një tikan qe nuk ngjit dhe e lem të shkrihet. I lyejme buket në përzierjen e vezëve dhe i vendosim te piqen për 1-2 minuta nga cdo anë deri sa te marrin ngjyre në kafe të artë. Hiqeni dhe spërkatni me përzierjen e kanellë-sheqer.
Shërbejeni te shoqeruara me mjalte.
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment