1. Shëndeti i mire i lëkurës
Rrepa përmban shumë lëndë ushqyese, siç janë vitaminat B, zink, fosfor dhe vitaminë C, të cilat mund të ndihmojnë në shëndetin e lëkurës. Përveç kësaj, rrepa përmban ujë, duke siguruar hidratimin shumë të nevojshme për lëkurën. Një pjesë e asaj që bën rrepen një zgjedhje të mirë për lëkurën janë vetite antibakteriale që ndihmojnë në shërimin e lëkurës së thatë, të plasaritur dhe parandalimin e infeksioneve.
2. Lehteson Osteoartritin
Vitamina C është thelbësore për të prodhuar kolagjenin, shumë të nevojshëm në trupin tonë. Kur mendojmë për vitaminën C, shpesh kemi një vizion të portokallit dhe lëng portokalli, por ae dini se rrepat janë nje nga ushqimet më të mira të vitaminës C?
Vitamina C është një antioksidant që mund të ndihmojë në kufizimin e dëmtimit të kockave që mund të shkaktohet nga radikalet e lira që gjenden në trup.Rrepa mund të ndihmojë këdo që është diagnostikuar me artrit, si dhe e parandalon atë në radhë të parë.
3. Menaxhimi i peshës
Rrepat janë zakonisht të vogla, por permbajne sasi të medha të fibrave, Si një ushqim me shume fibra rrepa mund të ndihmojnë në rregullimin e lëvizjeve të zorrëve, të eliminojnë kapsllëkun, i cili është një shkak i hemorroideve dhe mund të ndihmojë ne kolesterolin më të ulët .
Për shkak se fibra nuk tretet lehtësisht, mund t'ju ndihmojë të ndiheni të ngopur, dhe ju ndihmuar të shmangni ngrënjen e shpeshte. rrepa ka shumë pak kalori dhe përmban shumë ujë, e dobishme për këdo që përpiqet të humbasë peshën.
4. Shëndeti i zemrës
Rrepa mund të ndihmojë në zvogëlimin e rasteve të sëmundjeve të zemrës. Ashtu si lakra e kuqe, rrepa përmban një lloj flavonoidi të quajtur anthocyanins, të njëjtën flavonoid që ju të gjeni në boronica. Sipas një studimi të kohëve të fundit, këto anthocyanins posedojnë veti anti-inflamatore që mund të ndihmojnë në zvogëlimin e rrezikut të sëmundjes kardiovaskulare dhe efekteve të saj të tilla si sëmundja e arteries periferike, dështimi i zemrës dhe madje edhe sëmundja e veshkave.
5.Detoksifimimi i trupit
Rrepa ndihmon në pastrimin e gjakut nga toksinat dhe mbetjet e ndryshme te demshme per shendetin.
Konsumoni sa më shumë produkte të fresketa të tokës.
Sallate turshi me rrepa.
Përbërësit:
1 tufe 5,6 rrepa
1 filxhan kopër të prerë
4 thelpinj hudhër
1.5 luge shafran indie
3-4 kokra piper i zi
¾ filxhan uthull molle
¾ filxhan me ujë
2 lugë mjaltë
2 lugë çaji kripë deti
1/2 lugë çaji piper i kuq
-Përgatitni rrepat duke u larguar nga majat dhe fundet dhe i presim ne feta.
-Perziejme piperin e kuq, hudhren, piperin e zi, shafran i Indisë dhe e hedhim mbi rrepat, shtojme kopër,
-vendoseni uthullen, ujin, mjaltë dhe kripën në një tigan dhe vendoseni përzierjesne zjarr për disa minuta. Pasi ka zjere e lem menjan te ftohet ne temperaturen e dhomes dhe e hedhim mbi rrepat.
- Mund te konsumohet dhe menjehere ne forme sallate por per te marre sa me shume vlera prej kesaj recete e hedhim ne nje kavanoz te mbyllur mire dhe e ruajme ne temperature dhome per 3-4 dite duke e hapur cdo dite qe ti dali presioni.
Me pas e ruajme ne frigorifer dhe e konsumojme ne pjata te ndryshme si mishi, sallatat etje,
Ju befte mire!
Rrepa përmban shumë lëndë ushqyese, siç janë vitaminat B, zink, fosfor dhe vitaminë C, të cilat mund të ndihmojnë në shëndetin e lëkurës. Përveç kësaj, rrepa përmban ujë, duke siguruar hidratimin shumë të nevojshme për lëkurën. Një pjesë e asaj që bën rrepen një zgjedhje të mirë për lëkurën janë vetite antibakteriale që ndihmojnë në shërimin e lëkurës së thatë, të plasaritur dhe parandalimin e infeksioneve.
2. Lehteson Osteoartritin
Vitamina C është thelbësore për të prodhuar kolagjenin, shumë të nevojshëm në trupin tonë. Kur mendojmë për vitaminën C, shpesh kemi një vizion të portokallit dhe lëng portokalli, por ae dini se rrepat janë nje nga ushqimet më të mira të vitaminës C?
Vitamina C është një antioksidant që mund të ndihmojë në kufizimin e dëmtimit të kockave që mund të shkaktohet nga radikalet e lira që gjenden në trup.Rrepa mund të ndihmojë këdo që është diagnostikuar me artrit, si dhe e parandalon atë në radhë të parë.
3. Menaxhimi i peshës
Rrepat janë zakonisht të vogla, por permbajne sasi të medha të fibrave, Si një ushqim me shume fibra rrepa mund të ndihmojnë në rregullimin e lëvizjeve të zorrëve, të eliminojnë kapsllëkun, i cili është një shkak i hemorroideve dhe mund të ndihmojë ne kolesterolin më të ulët .
Për shkak se fibra nuk tretet lehtësisht, mund t'ju ndihmojë të ndiheni të ngopur, dhe ju ndihmuar të shmangni ngrënjen e shpeshte. rrepa ka shumë pak kalori dhe përmban shumë ujë, e dobishme për këdo që përpiqet të humbasë peshën.
4. Shëndeti i zemrës
Rrepa mund të ndihmojë në zvogëlimin e rasteve të sëmundjeve të zemrës. Ashtu si lakra e kuqe, rrepa përmban një lloj flavonoidi të quajtur anthocyanins, të njëjtën flavonoid që ju të gjeni në boronica. Sipas një studimi të kohëve të fundit, këto anthocyanins posedojnë veti anti-inflamatore që mund të ndihmojnë në zvogëlimin e rrezikut të sëmundjes kardiovaskulare dhe efekteve të saj të tilla si sëmundja e arteries periferike, dështimi i zemrës dhe madje edhe sëmundja e veshkave.
5.Detoksifimimi i trupit
Rrepa ndihmon në pastrimin e gjakut nga toksinat dhe mbetjet e ndryshme te demshme per shendetin.
Konsumoni sa më shumë produkte të fresketa të tokës.
Sallate turshi me rrepa.
Përbërësit:
1 tufe 5,6 rrepa
1 filxhan kopër të prerë
4 thelpinj hudhër
1.5 luge shafran indie
3-4 kokra piper i zi
¾ filxhan uthull molle
¾ filxhan me ujë
2 lugë mjaltë
2 lugë çaji kripë deti
1/2 lugë çaji piper i kuq
-Përgatitni rrepat duke u larguar nga majat dhe fundet dhe i presim ne feta.
-Perziejme piperin e kuq, hudhren, piperin e zi, shafran i Indisë dhe e hedhim mbi rrepat, shtojme kopër,
-vendoseni uthullen, ujin, mjaltë dhe kripën në një tigan dhe vendoseni përzierjesne zjarr për disa minuta. Pasi ka zjere e lem menjan te ftohet ne temperaturen e dhomes dhe e hedhim mbi rrepat.
- Mund te konsumohet dhe menjehere ne forme sallate por per te marre sa me shume vlera prej kesaj recete e hedhim ne nje kavanoz te mbyllur mire dhe e ruajme ne temperature dhome per 3-4 dite duke e hapur cdo dite qe ti dali presioni.
Me pas e ruajme ne frigorifer dhe e konsumojme ne pjata te ndryshme si mishi, sallatat etje,
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment