Speca te mbushura me oriz dhe mish të grirë,


Perberesit 

Speca 4-5 cp te kuqe, te verdha ose jeshile (mund edhe ti kombinoni te treja ngjyrat)
Mish te grire 200 gr
Qepe 2 kokra
Domate 2 kokra
0riz 1 gote
Djath kackavall 
Nenexhik
Rigon
Gripe
Spec i kuq i embel
Majdanoz

Pasi i kemi lare pastrojme brendesine e specave nga fijet dhe farat dhe pregatisim mbushjen e tyre.
Ne nje tigan kaverdisim qepen me vaj ulliri derisa te zbutet, 
shtojme mishin e grire, orizin, majdanozin, salcen e domateve, kripe, piper te zi,nenexhik,rriokon, 1 gote uje dhe e gatuajme per rreth 10 minuta. 
Me masen e pregatitur mbushim specat dhe i vendosim ne tave duke i rradhitur dhe harxhen e mbetur e shperndajme rreth e qarke specave.U shtojme siper pak djath kackavall ,   Shtojme 1-2 gota uje te nxehte dhe i pjekim ne furre per rreth 20-30 minuta, apo derisa orizi dhe specat te jene zbutur, duke shtuar uje nese eshte e nevojshme. 
Ju befte mire!

Comments