Perberesit:
Per rreth 20 lule nevojiten
Lule kungulli
Gjize 400 gr
Hurdhra 1Koker rreth 10 thelpinj
Djath kackavall i grire 150 gr
veze 3 kokra
majdanoz
kripe vaj ulliri
2-3 luge miell
Pregatitja
Pastrojme lulet e kungullit nga sythi qe gjendet brenda lules,
Ne nje ene hedim 1 koker veze gjizen, djathin, hurdhrat e grira, majdanozin, pak piper i perziejme mire bashke dhe mbushim lulet dhe i nendosim ne nje tjeter ene.
Per dresin na duhet 2 kokra veze dhe 2-3 luge miell
I lyejme ne miell lulet e mbushura dhe pastaj i kalojme ne vezet e rrahura mire dhe i kalojme ne skuqje ne nje tikan me vaj te bolleshem
Pasi te marrin ngjyre te arte i heqim nga zjari dhe i vendosim ne nje leter kuzhine per te shmangur yndyren e tepert.
Eshte nje recete e thjeshte por shume e shijshme dhe me shume vlera ushqyese.
Ju befte mire!
Per rreth 20 lule nevojiten
Lule kungulli
Gjize 400 gr
Hurdhra 1Koker rreth 10 thelpinj
Djath kackavall i grire 150 gr
veze 3 kokra
majdanoz
kripe vaj ulliri
2-3 luge miell
Pregatitja
Pastrojme lulet e kungullit nga sythi qe gjendet brenda lules,
Ne nje ene hedim 1 koker veze gjizen, djathin, hurdhrat e grira, majdanozin, pak piper i perziejme mire bashke dhe mbushim lulet dhe i nendosim ne nje tjeter ene.
Per dresin na duhet 2 kokra veze dhe 2-3 luge miell
I lyejme ne miell lulet e mbushura dhe pastaj i kalojme ne vezet e rrahura mire dhe i kalojme ne skuqje ne nje tikan me vaj te bolleshem
Pasi te marrin ngjyre te arte i heqim nga zjari dhe i vendosim ne nje leter kuzhine per te shmangur yndyren e tepert.
Eshte nje recete e thjeshte por shume e shijshme dhe me shume vlera ushqyese.
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment