Njoki me gjize dhe salce domate

Perberesit per njoki:

Gjize 500gr
1veze
I luge djath kackavall i grire
Miell 300 gr
Kripe

Per salcen: 

Salce domate ose domate te pjekura mire,
Kripe,
Vaj ulliri
Borzilok
Piper
Spec i kuq
Hedhim gjizen ne nje tas, shtojme vezen, djathin, kripen dhe e perziejme mire, shtojme ngadale miellin derisa te formohet nje mase brumi, e hapim brumin ne trashesi rreth nje cm, dhe e presim me thike ne shirita te cilet i ndajme ne kubike, Mund ti gatuajme ne kubike ose tju japim forme ne pirun,

Veme ujin te vloje dhe shtojme njoikit te ziejne, kur te ngruhen mbi uje tregon se jane gatuar,

Nje nje tikan pregatisim salcen e domates, shtojme ereza, piper, spec te kuq, borzilok dhe pasi ka zjerre pak shtojme ne tikan njokit,

Nje pjate e shpejte e thjeshte dhe shume e shijshme,

Ju befte mire!


Comments