Gjoks pule me spinaq, domate dhe speca

 

PERBERESIT

1 1/4 kg gjokse pule pa lëkurë

1/3 filxhan miell

kripë dhe piper për shije

4 luge  gjalpë,

400 gr spinaq bebe

1 filxhan domate qershi, të përgjysmuara

1/2 filxhan speca të kuqe, portokalli ose të verdhë të prerë në kubikë

1 lugë gjelle mjaltë

2 lugë çaji lëng limoni

Përzieni së bashku miellin, kripën dhe piperin në një pjatë të madhe.

Sperkasni secilin gjoks pule me kripë për shije, pastaj lyeni secilin gjoks pule në përzierjen e miellit.

Në një tigan të madh ngrohni 2 lugë gjalpë në nxehtësi mesatare.

Shtoni fileton dhe gatuajeni për 4-5 minuta në secilën anë ose derisa të skuqet dhe të zihet. Vendosni  pfileton  në një pjatë dhe mbulojeni me leter alumini. Fshijeni tiganin me letre guzhine

Vendosni specat në tigan, gatuajeni për 3-4 minuta. Shtoni spinaq dhe gatuajeni për 3 minuta më shumë ose derisa spinaqi të zbutet. Shtoni domatet, kripë dhe piper.

Vendosni perimet në pjatën e servirjes së bashku me pulën.

Shkrini 2 lugë gjalpë të mbetur në tigan derisa gjalpi të fillojë të skuqet. Shtoni  mjaltin, lëngun e limonit, gjethet e trumzës dhe kripë dhe piper për shije.

Hidhni salcën mbi fileto dhe perime dhe shërbejeni. Zbukurojeni me feta limoni dhe thupra trumze nëse dëshironi.

Ju befte mire!

 


Comments