o
3
lugë gjelle vaj misri ose gjalpë
o
3
karota, të qëruara dhe të copëtuara
o
1
kërcell selino, të copëtuar
o
1
qepë, të copëtuar
o33 thelpinj hudhre, te grira
o
5
gota leng perime per supë
o
1
filxhan thjerrëzat e kuqe (ose jeshile ose kafe)
o
1
lugë çaji rigon të thatë
o
lakër e bardhe ose laker sallate Shtohet sipas deshires
o kripë deti dhe piper i zi i bluar, për shije
Nxehim vajin në
një tenxhere të madhe supë në nxehtësi mesatare. Shtoni karrotat, selinon,
qepën dhe hudhrën dhe gatuajini duke i trazuar shpesh, për 5 deri në 8 minuta,
derisa perimet të zbuten.
Shtoni lëngun,
thjerrëzat dhe trumzën. zvogëloni nxehtësinë dhe gatuajeni për 20 minuta, ose
derisa thjerrëzat të zbuten.
Shtoni lakër jeshile dhe gatuajeni për 3 deri në 4 minuta më shumë që të lakra te zbutet. shtoni kripë dhe piper
Comments
Post a Comment