SUPE ME THJEREZA TE KUQE

 

o   3 lugë gjelle vaj misri ose gjalpë

o   3 karota, të qëruara dhe të copëtuara

o   1 kërcell selino, të copëtuar

o   1 qepë, të copëtuar

o33 thelpinj hudhre, te grira

o   5 gota leng perime per supë

o   1 filxhan thjerrëzat e kuqe (ose jeshile ose kafe)

o   1 lugë çaji rigon të thatë

o    lakër e bardhe ose laker sallate Shtohet sipas deshires

o   kripë deti dhe piper i zi i bluar, për shije

Nxehim vajin në një tenxhere të madhe supë në nxehtësi mesatare. Shtoni karrotat, selinon, qepën dhe hudhrën dhe gatuajini duke i trazuar shpesh, për 5 deri në 8 minuta, derisa perimet të zbuten.

Shtoni lëngun, thjerrëzat dhe trumzën. zvogëloni nxehtësinë dhe gatuajeni për 20 minuta, ose derisa thjerrëzat të zbuten.

Shtoni lakër jeshile dhe gatuajeni për 3 deri në 4 minuta më shumë që të  lakra te zbutet. shtoni kripë dhe piper


Comments